Formula Academy Finland – future formula stars in the making
Formula Academy Finland – future formula stars in the making

Entisen Formula 1 -kuskin poika mukaan kaudelle 2019

Formula Academy Finland saa ensi vuonna luonnollisesti jatkoa. Vaikka tulevan kauden alkuun on vielä hetki, ensimmäinen kuski on jo vahvistunut. Mukaan kaudelle 2019 saadaan entisen Formula 1 -kuskin, Mika Salon, 17-vuotias poika Max Salo.

Maxilla on poikkeuksellinen tausta ennen F4-auton ratin taakse asettumista. Max on harrastanut vähän kartingia lapsuudessaan, mutta pääasiassa ajokokemusta kilpailemisesta on kertynyt pelien ja simulaattoreiden kautta. Max opiskelee tällä hetkellä autoasentajaksi Stadin ammattiopistossa Helsingissä.

Sarja, ja etenkin sen tekninen puoli, on Maxille entuudestaan tuttu. Hän nimittäin suoritti osan työharjoittelustaan Formula Academy Finlandille kaudella 2018, kiertäen mukana osakilpailuissa avustavana mekaanikkona. Kipinä myös ajamiseen alkoi syttyä kauden mittaan, joten F4-autoa lähdettiin kokeilemaan muutaman testipäivän verran.

Ajo tuntui nuorukaisesta hyvältä ja lopulta kauteen tarvittava paketti saatiin järjestettyä kasaan:

– ”Mielenkiintoista lähteä opettelemaan uusi juttu. Kilpailu tietenkin jännittää, kun en ole ennen kilpaillut, mutta sarjassa on hyvät opettajat niin yritän parhaani”, Max Salo kertoo tunnelmistaan.

– ”Tottakai oon isänä ylpee kun poika ajaa ja haluaa aloittaa ajoharrastuksen, koska itsellänikin on ajotausta. Yritän pysyä mahdollisimman paljon poissa tieltä, ja antaa pojan harrastaa mitä haluaa”, isä, Mika Salo, kommentoi poikaansa.

– ”Tiedän kokemuksesta SMP F4 NEZ -sarjan kautta, että Formula Academy Finland on hyvissä, osaavissa käsissä. Olen ihan varma, että sarjasta tulee menestys ja se auttaa kartoittamaan tulevaisuuden formulalupauksia”ammattikuskinakin tunnettu Salo jatkaa.

Ensi vuoden kilpailukalenteria työstetään paraikaa ja se tullaan julkaisemaan niin pian kuin mahdollista.