Formula Academy Finland – future formula stars in the making
Formula Academy Finland – future formula stars in the making

Kauden ensimmäinen kisaviikonloppu Markus Laitalan ylivoimaa

FAF Jurvan kisalähtö

Formula Academy Finlandin ensimmäinen osakilpailu käytiin Jurvan Botniaringilla sateisissa olosuhteissa yhdessä Rata SM -sarjan kanssa. Kisaan starttasi kuusi kuljettajaa. Viikonloppua dominoi Markus Laitala, joka vei voiton molemmissa kisalähdöissä.

Aika-ajot ajettiin pienessä tihkusateessa sadekelin renkailla. Aika-ajojen nopein oli Markus Laitala ajalla 1:48.723 ja lähti ensimmäiseen kilpailuun näin ollen paalupaikalta. F4-lähdöissä vanhalla F3-autollaan vieraillut Juha Fred ajoi toiseksi nopeimman ajan, jääden Laitalasta noin puoli sekuntia.

Ensimmäinen kisa – tiukkaa taistelua

Sade ehti loppua ennen Botniaringin ensimmäisen kisan alkua, mutta rata oli edelleen märkä ja liukas. Aika-ajojen nopein kuski Markus Laitala sai hyvän startin ja piti kärkipaikkansa. Juha Fredin ja Nestori Virtalan startit eivät olleet yhtä hyviä: molemmat jäivät lähtöruutuihinsa. Tämä sekoitti pakkaa sen verran, että viimeisestä ruudusta lähtenyt Max Salo nousi kolmanneksi Elias Seppäsen ohi.

Voitosta näytti tulevan Laitalan ja Nikita Aleksandrovin kaksinkamppailu, mutta Elias Seppänen teki huikean nousun ja pääsi aivan viimeisillä kierroksilla Aleksandrovin ohi toiseksi. Laitala piti Aleksandrovin ja Seppäsen painostuksesta huolimatta kärkipaikan ja voitti kauden ensimmäisen osakilpailun.

– Siinä pääsin paalusta vähän karkuun. Ei ollu niin kova speedi et olis päässy kaverilta hanee. Siinä ne roikku aika hyvin perässä ja lopussa oli jo aika lähellä. Just riitti aika hyvin. Oli vähän liukasta ja kaverit oli sen takii vähän nopeempia. Mut kuitenkin voitettiin ja se on pääasia, Laitala kertoo.

Ensimmäisen kisan kierrosajat määräsivät lähtöjärjestyksen toiseen kisaan. Nopeimman kierroksen ajoi Elias Seppänen, joka pääsi starttaamaan kisaan paalulta, Aleksandrov ja Laitala kannoillaan.

Toinen kisa – Laitalan ylivoimaa

Botniaringin toinen kisa päästiin ajamaan kuivalla radalla. Kisan alku oli tiukkaa kamppailua. Edellisen kilpailun voittaja Markus Laitala pääsi muutaman kierroksen jälkeen kärkipaikalle ja karkasi hyvin nopeasti Nikita Aleksandrovilta. Laitala voitti lopulta toiseksi tulleen Aleksandrovin noin viidellä sekunnilla.

– Lähettiin kolmospaikalta. Mentiin yhestä ohi ja sit mentiin toisesta ohi. Ei siinä mitään sen kummempaa ohjelmaa ollu. Koko viikonlopun vauhti oli kohtuullista ja parhaillaan ihan hyvää. Hyvä fiilis jäi, Laitala sanoo tyynesti mutta tyytyväisenä.

Kolmospaikasta käytiin tiukkaa taistelua Elias Seppäsen ja Juha Fredin kesken. Fred oli pari kertaa lähellä ohitusta, mutta Seppänen piti F4-autolla pintansa ja oli lopulta kilpailun kolmas.

Seuraava osakilpailu ajetaan 8.-9. kesäkuuta Ahvenistossa.

Formula Academy Finland Jurva podium
Skumppa ruiskusi Jurvan podiumilla.

Aika-ajon tulokset:
1. #56 Markus Laitala 1:48.723
2. #16 Nikita Aleksandrov 1:49.422
3. #58 Elias Seppänen 1:49.713
4. #28 Nestori Virtala 2:05.261
5. #10 Max Salo DNF

Ensimmäisen kisan tulokset:
1. #56 Markus Laitala
2. #58 Elias Seppänen +0.376
3. #16 Nikita Aleksandrov +0.787
4. #10 Max Salo +24.996
5. #28 Nestori Virtala +1 lap

Toisen kisan tulokset:
1. #56 Markus Laitala
2. #16 Nikita Aleksandrov +4.947
3. #58 Elias Seppänen +10.505
4. #10 Max Salo +38.398
5. #28 Nestori Virtala +2 lap

Pistetilanne 1/5:
1. #56 Markus Laitala 50
2. #16 Nikita Aleksandrov 33
3. #58 Elias Seppänen 33
4. #10 Max Salo 24
5. #28 Nestori Virtala 20