Formula Academy Finland – future formula stars in the making
Formula Academy Finland – future formula stars in the making

Elias Seppänen pokkasi useita palkintosijoja Buriramilla – kuumuus ei pysäyttänyt nuorta suomalaista

Elias Seppänen F4 SEA

Buriramin kansainvälisellä radalla Thaimaassa käytiin viikonloppuna neljäs F4 South East Asia -sarjan osakilpailu. Kuumuudesta huolimatta 15-vuotias sarjan kuopus Elias Seppänen suoriutui viikonlopusta vahvasti pokaten kolme kolmatta ja yhden neljännen sijan.

Rookies-ryhmässä juniorisarjassa Seppänen on kirkkaana ykkösenä. Sarjan kokonaispisteissä Seppänen on nyt toinen.

Forssalainen Seppänen kilpaili viime viikonloppuna Thaimaassa Buriramin kansainvälisellä radalla, jossa käytiin F4 South East Asia -sarjan neljäs osakilpailu. Kuumuus piinasi nuoria kuljettajia, kun ilman lämpötila hipoi +35 astetta ja radan pinta nousi jopa +67 asteeseen.

Aika-ajoissa sarjan nuorin kuljettaja Seppänen ajoi viidenneksi nopeimman ajan, mikä tiesi lähtöpaikkaa numero viisi ensimmäiseen kisaan, jossa riitti taistelua. Seppäsellä meni rengas lukkoon ja mutka pitkäksi, mikä tiputti hänet lopulta neljänneksi.

Päivän toiseen koitokseen lähdettiin käännetyssä järjestyksessä, joten Seppänen joutui asettumaan yhdeksänteen ruutuun.

– Sain aika hyvän lähdön ja heti ekalla kierroksella pääsin kolmanneksi. Ykkönen ja kakkonen sai aika pitkän kaulan, mutta ajoin niitä kiinni ja pääsin kakkosesta ohi. Takaa tuli kuitenkin yksi nopeampi, joten tipahdin kolmanneksi, Seppänen kertasi.

Kolmannessa kilpailussa oli jälleen käänteinen lähtöjärjestys edellisen kilpailun tulosten perusteella. Seppänen nousi peräti neljänneksi heti ensimmäisellä kierroksella. Hän ajoi loppuun asti kiinni kolmatta, joka saikin lopulta jäädä katsomaan perävaloja ruutulipulle tultaessa Seppäsen tuuletellessa kolmatta sijaa.

Kuntoa ja nopeutta riitti loppuun saakka – “Olin aika nopee”

Viimeiseen kilpailuun Seppänen starttasi neljännestä ruudusta lähtöjärjestyksen tällä kertaa määräytyessä aika-ajon toiseksi nopeimman ajan mukaan. Totutusti Seppänen onnistui lähdössään ja nousi heti yhden sijan. Taistelua riitti tässäkin ja lopulta kärjen kolaroidessa Seppäsen onnistui ajaa kolmanneksi.

– Mä olin aika nopee koko viikonlopun, mutta se ekan kisan rengaslukko vaikutti vielä parissa seuraavassakin kisassa. Keli oli koko viikonlopun kuuma ja tosi paljon piti juoda, kun ajamisessa hikosi paljon. Silti hyvin kunto riitti ajaa, kehui Seppänen.

Seppänen kiertää koko F4 South East Asia -sarjan, johon kuuluu yhteensä 10 kilpailuviikonloppua. Hän on tällä hetkellä kokonaispisteissä sijalla kaksi, mutta Rookies-ryhmässä hän on loistanut nopeudellaan ja voittanut kaikki ryhmän ykköspalkinnot.

Seuraava osakilpailu käydään 12.-14.7. Chennain radalla, Intiassa.

– Hyvillä mielin lähden Intiaan. Se on uusi rata monelle kuskille, kuten minulle, joten saa nähdä, kuinka Intiassa käy!

Teksti: Elias Seppänen tiedotus
Kuva: Meritus GP