Formula Academy Finland – future formula stars in the making
Formula Academy Finland – future formula stars in the making

F4-autot testasivat KymiRingillä ensimmäisinä kilpa-autoina – rata vakuutti entisen F1-kuljettaja Mika Salon

Mika Salo KymiRing F4

Tänään tehtiin historiaa kun Formula Academy Finlandin Formula 4 -autot kävivät ensimmäisinä kilpa-autoina testaamassa Iittiin rakennetun KymiRingin. Mukana oli myös entinen F1-kuljettaja Mika Salo. Sekä Salo että sarjan promoottori Marko Koiranen vakuuttuivat radasta. 

Mika Salo KymiRing F4

Tänään, tiistaina 27.8. Formula Academy Finlandin modernit F4-autot päästettiin ensimmäisinä kilpa-autoina testaamaan Iittiin rakennetun KymiRingin. Radalla on mittaa 4,6 kilometriä ja se on suunniteltu korkeimman FIA 1 -luokituksen mukaisesti. Radan pisimmällä suoralla F4-kiiturit pääsivät jopa 235 kilometrin tuntinopeuksiin. 

Kokeneemman kilpakuljettajan, Mika Salon, lisäksi sarjan nuorista rataa testasivat Markus Laitala, Max Salo sekä Nikita Aleksandrov

Salo kuten myös sarjan promoottori Marko Koiranen olivat silmin nähden tyytyväisiä. 

– Oli kiva ajaa pitkästä aikaa, vaikka F4-auto ei se nopein ole, mutta kilpa-auto kuin kilpa-auto. Erityisen hienoa kuitenkin oli päästä ajamaan ensimmäisenä kilpa-autona KymiRingillä. Rata on hieno ja vaikea; se on haastava sekä fyysisesti että henkisesti, ja melko vaikea on saada kierros kohdilleen, mutta kaikin puolin tosi magee paikka, Salo kuvailee. 

Mika Salo KymiRing F4

– Olen todella otettu tästä tilaisuudesta. Iso kiitos kuuluu radan johdolle, Timo Pohjolalle ja Markku Pietilälle, että saatiin tulla ajamaan radalle ensimmäisinä kilpa-autoina. Radassa on onnistuttu lähes täydellisesti, sillä siitä löytyy niin nopea, fyysinen kuin tekninenkin osio, kaikki samassa paketissa. Vaikka varikkorakennukset eivät ole vielä valmiit, kaikki mitä tähän saakka on tehty on hoidettu niin kuin pitääkin. Tämä kokonaisuus tulee helpottamaan meidän työtä mielettömästi, summaa Koiranen. 

Hyppää Mika Salon kyytiin ja kierrä KymiRing F4-auton kyydissä:

Mika Salo ONBOARD – KymiRing 27.8.2019

Kuvat: Jari Heikkilä