Formula Academy Finland – future formula stars in the making
Formula Academy Finland – future formula stars in the making

Nuori formulalupaus Elias Seppänen luo moottoriurheilu-uraa Euroopassa kaudella 2020

Elias Seppänen

Tammelalaisen Elias Seppäsen moottoriurheilu-ura on tällä hetkellä vahvassa nosteessa ja myötätuulessa. 16-vuotias nuorukainen allekirjoitti vapun tienoilla sopimuksen saksalaisen US-Racing teamin kanssa, jonka kilpakuljettajana Seppänen tulee ajamaan kaudella 2020 Saksan kovatasoisen Formula 4-sarjan.

US-racing formulatallin taustalla häärii menestyksekkäitä nimiä ja kaiken kaikkiaan kova porukka. Entinen Formula 1 -kuljettaja Ralf Schumacher sekä AMG DTM Mercedeksen entinen tekninen johtaja, Gerhard Ungar. Sanomattakin on selvää, että niin teamin kuin kuskinkin omat tavoitteet ovat siellä korkeimmalla.

  • ”Yhteistyö tiimin kanssa toimii erittäin hyvin. Tykkäsin tiimistä heti alussa todella kovasti ja varmasti voin oppia paljon heidän avulla. Edellisvuoden Kaakkois-Aasian Formula 4 -mestaruussarjan jälkeen olen iloinen saadessani aloittaa ensimmäisen kilpasarjan Euroopan mantereella. Muuttuneen tilanteen vuoksi kauden aloitus on viivästynyt, enkä malttaisi odottaa takaisin auton rattiin pääsyä. Ajotuntumaa ylläpidetään simulaattoriajamisella ja virtuaalikisoja ajamalla”, lenkkipolulta tavoitettu Seppänen kommentoi julkaistua uutista.

US-racing on menestynyt Formula 4 -talli, jonka meriittilistalta löytyy kuljettajien mestaruus ja merkkimestaruus vuosilta 2015, 2018 ja 2019. Kahdelta edelliseltä kaudelta myös tulokkaille jaettava rookie-mestaruus on löytänyt samasta tallista. Tiimissä odotetaan tulevalta kaudelta paljon, mutta suurimmat tavoitteet ja odotukset menestymiselle asettaa Seppänen itse. Nuori kuljettaja on kokenut tekijä alallaan, ja ymmärtää mitä tavoiteltu sarjan voitto konkreettisesti vaatii.

US-racingin tiimin johtaja Ralf Schumacher kuvailee Elias Seppästä seuraavasti:

  • Meillä oli Eliaksen kanssa useita testipäiviä, jolloin hän näytti ja osoitti täyden potentiaalinsa. Elias on nopea kuljettaja, jolla on taito integroitua nopeasti tiimiin ja saada yhteistyö toimimaan. Nämä ominaisuudet ovat nuorelle kuljettajalle erittäin tärkeitä, onnistuneen kauden saamiseksi.”

Teksti: Elias Seppäsen tiedotus
Kuva: Anna Büttner/US-racing