Formula Academy Finland – future formula stars in the making
Formula Academy Finland – future formula stars in the making

2019 Formula Ford -mestari Jussi Kuivakangas mukaan Formula Academy Finlandiin

Jussi Kuivakangas Racing

Vuoden 2019 Formula Fordien Suomen mestari, 18-vuotias Jussi Kuivakangas siirtyy ajamaan Formula Academy Finland -sarjaan kaudella 2020. Nuoresta iästään huolimatta, Kuivakankaalla on alkamassa nyt 15. kausi autourheilussa, tavoitteenaan kunnianhimoisesti mestaruus. 

Formula Academy Finland, joka on kaudella 2020 osa isompaa formulakokonaisuutta, Formula Open Finlandia, on saanut lähtölistalleen lapualaisen Jussi Kuivakankaan. Kuivakangas aloitti autourheilun kartingista vuonna 2006, jolloin hän oli vasta 4-vuotias. Kilpailemaan hän siirtyi heti 7-vuotiaana, joten täysi-ikäisyyteen mennessä autourheilusta voidaan sanoa olevan kokemusta runsaasti, kun vuonna tänä vuonna kilpailukausia olisi tulossa täyteen 15. 

Kartingista hyppy formula-autoihin tapahtui vuonna 2019, jolloin ajokalustona toimi Formula Ford. Samaisena vuonna lopputulos oli kirkkain mahdollinen, eli sarjan voitto. 

On mielenkiintoista ottaa taas askel eteenpäin formulaurallani viime vuoden Formula Ford -voiton jälkeen. Tavoitteena ensimmäisenä vuotenani on kehittyä kuljettajana ja sarjan mestaruus. Samoin haluan oppia ymmärtämään tekniikkaa ja säätämään autoa kilpailukykyiseen lopputulokseen, Kuivakangas kommentoi. 

Kuivakangas ajaa kilpailunumerolla 66.

Parhaimpia saavutuksia:
2019 Formula Ford SM-sarja 1.
2019 KZ SM-sarja 6.
2018 IAME Super Shifter NEZ 1.
2018 KZ2 SM CUP 1. 
2017 OK Karting SM -sarja osakilpailu 12.
2016 OKJ Karting SM -sarja osakilpailu 6.
2016 OKJ Aluemestaruuskisa 2. 

Tutustu Jussi Kuivakangas Racingin viralliseen Facebook-sivuun »


Kuva: Jussi Kuivakangas Racing

Covid-19 -poikkeusoloista johtuen, sarjan/kauden virallinen alkaminen vahvistuu myöhemmin.