Formula Academy Finland – future formula stars in the making
Formula Academy Finland – future formula stars in the making

Formula Academy Finland goes digital – digitaalinen F4-sarja, Formula Esports Finland, käyntiin heinäkuussa

FEF F4

Pian käynnistyvä uusi sarja on Formula Academy Finlandin virallinen digimuotoinen vastine, joka mukailee perinteisillä radoilla käytävää versiotaan, mutta toteutetaan simulaattoreilla Suomen virtuaalisilla kilparadoilla, tutulla Tatuuksen Formula 4 -autolla. Kauden kilpailut esitetään suorana Twitchin kautta ja jälkilähetykset tulevat nähtäville YouTubeen. Sarja toteutetaan yhteistyössä Finnish Sim Racing Association ry:n eli FiSRA:n kanssa.

Perinteisen kilpailukauden aloituksen viivästyminen on saanut useat digipyörät pyörimään, niin myös Formula 4:n osalta. Heinäkuun 21. päivä on aika käynnistää perinteisen F4-sarjan rinnalle digitaalinen sarja, joka kantaa nimeä Formula Esports Finland, ja johon kuljettajat pystyvät osallistumaan esimerkiksi kotoaan käsin. Kausi sisältää yhteensä viisi osakilpailua, jotka ajetaan kahden viikon välein. Sarja päättyy syyskuussa, 15. päivä Ahveniston teknisellä radalla. 

Sarjapromoottori Marko Koiranen on tyytyväinen päästessään viemään Formula Academy Finlandin F4-autot digitaalisesti Suomen tunnetuimmille radoille. 

Poikkeusaika on sekoittanut kauden 2020 täysin, joten uusia projekteja on haluttu tuoda tavanomaisen tekemisen rinnalle. F4-simulaattoritreenaamista on käytetty aktiivisesti viime vuodesta saakka, mutta kilpailutoimintaa muuten digipuolella ennen tätä kautta emme olleet varsinaisesti ajatelleet. Nyt jos koskaan oli kuitenkin aika meidänkin ottaa digiloikka.

Odotamme edelleen myös perinteisen kauden alkamista ja treeniä on jonkin verran ajettu nuorien kuljettajien kanssa, mutta Formula Esports Finland tuo hyvän tuen kokonaisuuteen, oli poikkeusaikaa tai ei.  Uusi sarja tarjoaa kuljettajille ennen kaikkea mahdollisuuden pitää yllä tuntumaa niin ajamiseen kuin kilpailemiseenkin. Samalla kuljettajat pääsevät opettelemaan ja kertaamaan ajotapoja ja sääntöjä, jotta ajaminen ”oikean” kisakauden aikana olisi entistä sujuvampaa, Koiranen kertoo.

Sarjan pilottikaudella kuljettajapaikkoja on lähtökohtaisesti 20, jotka pyritään täyttämään nimenomaan perinteisen autourheilun kuljettajilla. Kilpailut käydään tiistaisin klo 19-21.00. Jokainen osakilpailu pitää sisällään vapaat harjoitukset, kaksi 15 minuutin aika-ajoa ja kaksi 25 minuutin kilpailua. 

Kilpailukalenteri 2020:
21.07. Botniaring
04.08. Kymiring
18.08. Kemora
01.09. Alastaro
15.09. Ahvenisto

Suorat selostetut lähetykset – sarjan parhaalle arvokas F4-treenipaketti

Jokaisesta sarjan osakilpailusta tehdään suorat selostetut lähetykset, jotka ovat kaikkien seurattavissa Twitchissä, simracingfi-kanavalla. Jokainen osakilpailu tulee myös jälkikäteen katsottavaksi YouTubeen.

Kauden lopussa parhaiten menestynyt kuljettaja kuittaa itselleen kaksi ajokertaa Lahdessa sijaitsevalla F4-simulaattorilla, joka vastaa oikeaa ajotuntumaa, ja jota kuljettajat käyttävät etenkin talviaikana niin harjoitteluun kuin osana kauteen valmistautumistaankin. Simulaattori on rakennettu aitoon Tatuus F4 -runkoon, jossa ajaessa ratanäkymää tarjoutuu jättiruudulla kuljettajan silmien eteen jopa 180 astetta. 

Lue lisää sarjasta alla olevien painikkeiden kautta ja hyppää mukaan vauhdikkaaseen F4-digikauteen!