Formula Academy Finland – future formula stars in the making
Formula Academy Finland – future formula stars in the making

Jarno Leskisellä jättipistepotti – johtaa Esports-sarjaa suvereenisti

Jarno Leskinen

Formula Esports Finland -sarjassa on ajettu nyt kaksi osakilpailua ja johtoasemaansa kilpailu kilpailulta on vankistanut sarjan kuopus Jarno Leskinen. Kausi avattiin 21.7. Botniaringiltä, josta digitaival jatkui 4.8. Suomen uusimmalle kilparadalle, Kymiringille.

Yhteensä 12 kuljettajan digitaalinen Formula 4 -sarja on tarjonnut mielenkiintoisia tilanteita kauden kahdessa ensimmäisessä osakilpailussaan. Aina kauden Botniaringin avausosakilpailusta lähtien kovinta kyytiä on pitänyt vasta 12-vuotias Jarno Leskinen, joka on myös joukon selvästi nuorin tulokas.

Leskinen nappasi itselleen tuplavoiton niin Botniaringiltä kuin Kymiringiltäkin, joten kokonaispistepotti on nyt kohotetty täyteen sataan. Myös Leskisen takana on koko alkukauden käyty tiukkaa kilpailua sijoituksista. Sijoituspakkaa sekoiteltiin etenkin Kymiringillä, jossa uusi ja haastavaksikin todettu rata meinasi yllättää kuljettajat moneen kertaan, eikä pyörähdyksiltä tai ulosajoilta vältytty.

Kymiringin jälkeen kilpailukalenterissa on vuorossa Kemora, joka ajetaan tiistaina 18.8. klo 19 alkaen.

Sarjan pistejohtaja Jarno Leskisen Kymiringin voittokommentit:

Aika-ajossa tuli oma paras ja kisat meni melkolailla sillä, että lähdön sai siististi, ja takana kun oli kamppailua, niin siinä sai kirittyä eroa. Kymiringin kuuluisa todella pitkä suora on sellainen paikka, että siellä kun olet sisällä, ei ulkopuolella olevalla ole sanomista – sisällä kun puolustat, ei tarvitse olla huolissaan. Rata on todella tekninen ja vaikea, mutta minun mielestä hieno ratana. Jouduin semipaljon harjoittelemaan, että pystyi näin pitkän kilpailun vetämään.

Tuleva kilparata ei oo itselle yhtään tuttu, mutta toivottavasti saan menon jatkumaan samalla tavalla. Haastetta kauden mittaan tuo tietenkin se, että muillekin kuljettajille tulee simulaattorilla ajo aina vaan tutummaksi, Leskinen totesi Kymiringin kilpailun jälkeen, samalla kiittäen kaikkia kannustusjoukkojaan.

Lue tarkemmin sarjasta täältä »

21.7. Botniaring

4.8. Kymiring

Pistetilanne 2/5

1. Jarno Leskinen 100 p
2. Aatu Hakalehto 55 p
3. Axel Saarniala 51 p
4. Valters Zviedris 47 p
5. Markus Laitala 43 p
6. Suvi Jyrkiäinen 38 p
7. Marko Koiranen 22 p
8. Nestori Virtala 14 p
9. Tomas Siltanen 12 p
10. Joonas Jääskeläinen 10 p
11. Emil Virtanen 7 p
12. Robert Heinänen 5 p